Szabályok az események felvivőire vonatkozóan

Rögtön egy Hofi idézet:

"Szomorú vagyok elvtársak. Ezt nem tehetjük meg elvtársak! Nem elvársak! Illetve elvtársak, csak nem tehetjük meg!"

Tisztelt blogtársak, tisztelt eseményszervezők!

Tömören 5 pontban:

Konkrét, megvalósuló eseményt lehet az eseménynaptárba felvinni. Tervet nem!
Tilos képpel hirdetni szöveg nélkül. (a képként mentett szöveg az nem szöveg!)
Tilos linkkel hírdetni egy eseményt (elnavigálni a látogatókat)
fentieket figyelmenkívül hagyók a továbbiakban nem hirdethetnek, illetve ha mégis, akkor fizetni kell érte és mi fogjuk megfogalmazni az eseményt.
Az eseményről összefoglalót kell közzétenni.

 

Részletes kifejtés:

Az események rovatunkat érintő néhány régi szabályra, valamint egy kevésbé számon kért, de a pingpongfórum működésének kezdete óta elvárt, ám általánosságban ignorált "szabályra" hívnám fel az eseményszervezők figyelmét.

Menjünk is rajta végig sorjában:

Egy esemény csakis akkor vihető fel az eseménynaptárba, ha már az érdeklődők számára fontos kérdések tisztázottak. ilyenek pl: időpont, helyszín, részvételi költségek, résztvevőkre vonatkozó szabályok/előírások, részvételi feltételek, stb. Tervezett események kommunikálására ott van a fórum törzsasztal rovata, ahol akár előzetes igényfelmérő posztot is lehet írni.
Nem hirdetünk eseményt pusztán képbe ágyazott információval, (pl beszkennelt plakáttal, vagy más módon előállított képpel) különálló, szövegesen megfogalmazott információk nélkül. Igen. Be kell külön gépelni az infót úgy értettem, amit a google keresője is „lát”.
Nem hirdetünk versenyt és más eseményt pusztán egy külsős linkkel. Az internet világában nagyon etikátlan dolog egy oldal látogatóinak elnavigálása egy másik oldalra. Ezen túlmenően ezzel kárt is okoz annak az oldalnak ahol ezt elkövetik. (A legtöbb fórumon egyszerűen tilos a linkelés éppen ezért.)

Tessék részletes leírást írni!
Sokszor persze jól jön az a lehetőség, hogy a felhasználók linkeken keresztül osztanak meg információkat, mert az adott információ jobb megértése érdekében előnyösebb, ha az eredeti környezetében – az eredeti weboldalon - olvassuk azt. Arról nem is beszélve, hogy egyes tartalmak puszta másolása és más weboldalra történő bemásolása szerzői jogi problémákat is felvet(het), így vagy csak az időigényes átfogalmazás, vagy a gyors és egyszerű linkelés lehetősége marad.
Mindazon által a puszta Backlink-elés minden fórumon tilos. (Backlink= olyan url elhelyezése más oldalon, mely a mi általunk preferált oldalunkra mutat.)
Azon túl a mi oldalunkon "no follow" linkekké alakulnak a beágyazott linkek, tehát más oldalakat – mint Backlink - nem erősítenek (google szempont), tehát a PageRank szempontjából teljesen irrelevánsak (A hirdetőket nem erősíti, viszont a mi PageRank-ünket csökkenti!!!).
Tudom, hogy minden hirdetőnk ártatlan és tudatlan e tekintetben és a leghalványabb fogalmuk sincs ezekről a dolgokról (ez szarkazmus volt). A baj viszont az, hogy csak fél információik vannak, ha úgy tetszik "fél-ismeretük" a témával kapcsolatosan. Odáig mindenki eljut agyban, hogy "Ha egy beágyazott linkkel egy oldal látogatóit átterelem az én oldalamra, akkor az nekem jó, főképp ha az adott oldal pont az én potenciális „fogyasztói” köröm gyűjtőhelye. Milyen jó ez, nem igaz? Hát nem éppen etikus ez a gondolkodás.
Próbáljátok csak ki egy „komolyabb” oldalon, vagy fórumon ezt (pl index). Az oldal adminisztrátorai néhány percen belül nem csak a felhasználói fiókotokat fogja törölni, de még az IP címeteket is le fogja tiltani.

Az ingyenes eseményhirdetés lehetőségét azért adjuk, hogy a rendezvény megkapja a kellő nyilvánosságot és a költségeit ez által is alacsonyan tartsuk. De felhívom a hirdetők figyelmét, hogy ha a továbbiakban is csak visszaélnek ezzel a lehetőséggel, akkor egyrészt a szabályokat kötelezővé, másrészt magát a hirdetést fizetőssé fogom tenni (meglepődnétek, milyen egyszerűen kivitelezhető) és a befolyt hirdetési díjak 100%-ából gyakorló labdát fogunk vásárolni és az az esemény résztvevői között ingyen kiosztásra fog kerülni. A hirdetési díj egy 100db-os doboz, márkás - pl. Joola, donic, dhs, stb. - gyakorló labda ára lesz. A pingpongforum.hu nonprofit oldal és az is marad. Ez remélem, elég rosszul hangzik, hogy egy kicsit más hozzáállást tanúsítsanak a jövőben a hirdetők, illetve az eseményszervezők.

és végül a gyakran elfelejtett szabály:

Amennyiben egy eseményt pl versenyt lebonyolítottnak tekinthetünk, illő, hogy a fórumon beszámolót írjunk róla. Kik voltak a kategóriák helyezettjei, stb. Mindenféle eseményről lehet beszámolót írni, nem csak egy versenyről.

sportbaráti üdvözlettel: