Hogyan ismerheted fel a hamisítványokat?

Nem újkeletű dolog, hogy a jól menő, nevesebb fákat és borításokat hamisítják Kínában és az eredetivel - külsőre - szinte 100%-ban megegyező fákat, borításokat, cipőket, stb. szinte töredék áron be lehet szerezni kínai webes portálokon. De létezik kínai hamisítvány BMW is.

Nem nevezem meg ezeket a weboldalakat, mert nem célom reklámot csinálni nekik. Tény, hogy Kínában a hamisítványok gyártásának komoly hagyományai vannak és a hamisítványok gyártói büszkék a termékeikre és semmiféle erkölcsi gát nincs bennük ezen a téren. Másképp gondolkodnak erről, mint a világ nyugati fele. Kínában ezt egyáltalán nem kell szégyelni és takargatni. Ez olyan valami ott, amire büszkének lehet lenni.

Nagyon sok neves gyártó "harcol" ezért Kínával és sok kereskedelmi egyezmény is született annak érdekében, hogy ne legyenek félrevezetve a nyugati világ fogyasztói. Persze erről az eredeti termék gyártók is tehetnek, mert ők azok, akik a gyártást áttették Kínába az olcsóbb munkaerő és nyersanyag miatt, hogy ezáltal is maximalizálják a profitjukat és a "fagyi visszanyal". Főképp akkor, amikor a megbízott gyártó legyárt pl 1000db eredeti terméket a termék eredeti tulajdonosának ezzel teljesítve a szerződést, de ha már ott vannak a tervrajzok, sablonok és a szerszámok,stb akkor miért ne gyártana még 20.000 db-ot belőle a hazai piacnak féláron pl. csak egy picit másképp, ami nem igényel nagy gyártási átállást.

...és az internetes webáruházak ontják magukból ezeket a termékeket. Félreértés ne essék! Önmagukat is hamisítják! Vagyis olyan termékeket is, melyek hazai gyártásúak egyébként. Sőt az EREDETI kína asztalitenisz felszerelés gyártók is hamisítják ÖNMAGUKAT!

Gyártói neveket szintén nem citálnék ide, de az összes kínai gyártó akivel eddig kapcsolatba kerültem más minőséget gyárt exportra és mást a kínai belpiacra. Vagyis azok a kínai borítások amiket a kínai webáruházban megkapsz - akár még akkor is ha maga a gyártó az aki az eladó közvetlenül - azok a belpiaci minőségű borítások. Míg egy európai disztribútor egészen más borításokat tud neked adni ugyanazon név alatt.

Szóval ne feledd! Van belpiacra gyártott kínai szoft és van export minőségű kínai szoft. Kínából nem tudsz rendelni export minőséget, illetve néha igen, de akkor többet is fizetsz érte, mintha a hazai disztribútornál vásároltál volna.

Ami sajnos nehezíti és késlelteti a kínai gyártók termékeinek elterjedését a nyugati világban. Pedig ők nagyon szeretnének eladni nyugaton is, de mégiscsak a hazai piac a legfontosabb a számukra, hiszen több mint egymilliárd fogyasztóról beszélünk.

Arról van itt szó pl hogy igaz ugyan, hogy egy DHS Hurricane 3 borítást kintről vagyis Kínából olcsóbban beszerezhetsz, mint idehaza a forgalmazónál, de abban is 100%-ig biztos lehetsz, hogy az a portéka hamisítvány lesz.

Csak hogy rövidre fogjam a cikket...

Hogyan ismerheted fel a hamisítványokat?

Az áruk alapján. Miért? Mert minden eredeti felszerelés legyen az szoft, ütő, cipő, stb. az Kínában többe kerül, mint amennyiért itthon meg tudod venni.

Igen. Kínában is vannak eredeti holmik. Sőt! Sok eredeti "német" vagy "japán" felszerelést eleve ott is gyártanak, de abban biztos lehetsz, hogy többe kerül mint itthon.

Ellenőrizd le! minimum 15-20%-al drágábbak az eredeti holmik Kínából mint ha itthon vennéd meg.

Legtöbbször úgy hirdetik őket, hogy 100% ORIGINAL. Ezek az áruk mind, egytől-egyig drágábbak mint a hasonló eredeti felszerelések Európában. Vagyis érdemes lenne neked eladnod ott!!! :)))

Ez a szoftok esetében mindig kevésbé játszhatót jelent, de a fák esetében ez már nem igaz. A fáknál előfordulhat az, hogy pont az eltérősége miatt lesz "jobb", vagy talán inkább úgy fogalmaznék, hogy "más", és a "más" az lehet néha "jobb". Egy biztos. Nem pont olyan, mint az eredeti.